Новини

11.08.2017 Без паніки: що робити, якщо застряг або обірвався ліфт

Ліфтове господарство - одна з найбільш обговорюваних і складних сторін житлово-комунального господарства Дніпра. Вандалізм і відсутність якісного технічного обслуговування не тільки завдає шкоди ліфтовому господарству, а й ставить під загрозу здоров'я пасажирів.


     Проте, кажуть експерти, якісно обстежений ліфт абсолютно безпечний для життя навіть в разі виникнення надзвичайної ситуації.
    "Навіть якщо в ліфті обірвати три троса, спрацює так звані уловлювачі, при цьому сама кабіна нікуди не впаде. Якщо ліфт технічно обслуговується, своєчасно проходить огляди, то пасажирам нічого не загрожує", - розповідає директор підприємства «Ліфтреммонтаж Дніпро» Сергій Іващенко.
     Він зазначив, що навіть якщо людина застряг в ліфті, то головне, чого не слід робити - намагатися самостійно звільнитися з тимчасового ув'язнення.
     "Якщо ж людина застрягає, то тут все просто: йому досить натиснути кнопку, зв'язатися з диспетчером і протягом півгодини його звільнять. Я говорю зараз про ліфти, які обслуговує наша компанія - всі вони забезпечені системами диспетчеризації. Поки людина знаходиться в кабіні, що не слід вживати алкоголь, курити. Категорично забороняється вживати будь-які спроби самостійно звільнитися ", - додав Сергій Іващенко.
      У будь-якому випадку, відзначає експерт, найголовніше правило пасажира ліфта - не впадати в паніку.

https://www.056.ua/news/1757083