Новини

07.05.2019 Міфи і реальність про ліфти!

На сьогодні величезна кількість людей вірять в міфи, які пов'язані з ліфтами. Причина цього - величезна кількість книг, фільмів, новин, які демонструють різні дурні ситуації, які далекі від реальності. Наприклад, спонтанний обрив троса або ж силач відкриває руками сталеві двері і вистрибує  їде ліфта в шахту, після чого чіпляється за трубу. Прямо зараз ми розвіємо два найвідоміших і популярних міфів про ліфти.

 

Міф № 1: Ліфт падає вниз після раптового розриву тросів.
Імовірність того, що трос порветься сам по собі - дорівнює нулю. Причиною тому є використання 10 міліметрів  тросу, у яких сила розриву становить приблизно 3.5 тонни. На пасажирських ліфтах зазвичай використовується три таких троса, на вантажних від чотирьох і більше! Порвати таке фізично неможливо.
Якщо ліфт рухається швидше, ніж необхідно, то відбувається стопоріння шківа і витягується механізм уловлювачів.
Уловлювачі працюють таким чином: Клини з обох сторін притискаються до рейок, за допомогою яких ліфт і їздить. Після того, як кабіна "потрапила" на уловлювачі, то можна хоч танцювати, хоч стрибати, вона не полетить вже ні за яких обставин. Також є уловлювачі, які ловлять кабіну в обидві сторони, однак це не розумно, адже найбільшу небезпеку становить саме падіння вниз.


МІФ № 2 Під час їзди на ліфті, двері можуть відкритися несподіваним чином. Їх нескладно відкрити руками.
Руками двері відкрити неможливо, тому що в шахті стоять спеціальні міцні замки. Якщо ж ви застрягли в ліфті, або хтось із ваших близьких людей, то не потрібно намагатися відкрити руками двері. Можна зробити тільки гірше і дізнатися про себе багато хорошого від механіків, після того як ті відкриють двері ліфта. Далі є електронний захист. На дверях шахти є 3 контакти, може бути більше, так і менше, все залежить від виробника. При зникненні контакту, кабіна ліфта зупиняється і нікуди не їде, поки не прийде механік і не розбереться з ситуацією. Не можна відкривати шахту ліфта, - ліфт ніколи не поїде, якщо двері шахти відкриті.
 


Просимо представників засобів масової інформації публікувати лише перевірені факти і не лякати громадськість неправдоподібними, а часом і провокаційними матеріалами.
Просимо Вас, жителі нашого міста, бути свідомими громадянами.
Дбайливо ставитися до ліфтів та дотримуватись правил користування ліфтами, що є запорукою подальшої безпечної експлуатації данного обладнання.

 

https://www.youtube.com/watch?v=gVENGrYqliA&t=2s&app=desktop