Новини

2.12.2015 «Дніпропетровську ліфти, що працюють»

Начальник управління житлового господарства Дніпропетровської міськради заявив, що  наступний рік міськжитлоуправління планує провести під девізом «Дніпропетровськ - місто з ліфтами, що працюють». Протягом 2016 року планується замінити частину стоячих ліфтів - 200 з 300.

Як повідомив Лисенко, основною частиною стоячих ліфтів у місті є ліфти виробництва Нікопольського заводу, який не працює вже більше 15 років, а також Угорщини і НДР. Зрозуміло, що запчастин до цих підйомників вже не знайти так як виробництва давно закрилися, а аналогічних сумісних деталей просто не існує.

- Тому мови про ремонт і не йде. Там необхідна повна заміна ліфта взагалі, - пояснив Лисенко. - Цього року ми запускали ліфти, які хоч і стояли роками, але ціна питання була не настільки значна. - 40-50 тисяч гривень. Що стосується заміни ліфта, то тут сума набагато значніша. Один ліфт орієнтовно обійдеться в 360-370 тисяч гривень.

Ліфт - саме дороге устаткування у складі житлового будинку і найскладніше. Дбайливе і правильне ставлення до підйомника збереже його в робочому стані, а також продовжить термін служби не на один рік.

Джерела посилань:

http://dv-gazeta.info/dneprnews/v-novom-godu-dnepru-obeshhayut-100-rabotayushhih-liftov.html