Новини

09.06.2015 Про ЖКХ

Президент України Петро Порошенко підписав закон №417-VIII «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», який був прийнятий Верховною Радою України 14 травня 2015 року.

Як повідомляє прес-служба глави держави, цим законом визначаються особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку і змінюється регулювання відносин, пов'язаних з реалізацією прав і виконанням обов'язків співвласників багатоквартирного будинку по його утримання та управління.

Так, відповідно до закону, права на земельну ділянку, на якій розташовані багатоквартирний будинок і належні до нього будівлі і споруди та його прибудинкова територія, віднесені до загального майна багатоквартирного будинку. У той же час, вводиться правовий режим права спільної сумісної власності або права постійного користування щодо земельної ділянки, на якій розташований багатоквартирний будинок.

Законом визначаються особливості здійснення права спільної сумісної власності щодо спільного майна багатоквартирного будинку. Встановлено, що спільне майно не може бути поділене між співвласниками, визначаються права співвласника, унормовує обов'язки і питання відповідальності.

Документом також регулюється компетенція зборів співвласників та порядок прийняття ними рішень з управління багатоквартирним будинком, уточнюється правовий статус ОСББ - є непідприємницьким товариством, змінюються принципи утворення ОСББ.

Закон набирає чинності з 1 липня 2015 року.

 

http://hvylya.net/news/digest/poroshenko-polozhil-nachalo-kontsa-monopolii-zhekov.html