Новини

30.03.2015 Акція "Віднови свій ліфт"

На підприємстві "Ліфтреммонтаж Дніпро" діє спеціальна програма "Відновлення вкрадених підвісних кабелів".
Не чекаючи фінансування з боку балансоутримувачів (ЖЕКів) підприємство запустило програму, метою якої є відновлення ліфтів, які були розкрадені невідомими особами, а саме були викрадені або пошкоджені підвісні кабелі.
Участь у програмі можуть взяти всі активні жителі. Для цього необхідно погасити заборгованість по дому за технічне обслуговування ліфта "в нуль".
Підприємство встановлює підвісний кабель, і обладнує шахту ліфта МОДУЛЕМ СИГНАЛІЗАЦІЇ та оповіщення із застосуванням потужних сирен.


    На цьому тижні підприємства «Ліфтреммонтаж Дніпро» і «Дніпроліфт» встановили три сигналізації в ліфти - на вул. Гидропаркова, 9/12, Шмідта, 21 та вул. Янгеля, 22. За словами керівників підприємств, до кінця тижня кількість  ліфтів з сигналізацією збільшиться до 10 штук. Дані заходи проводяться за рахунок самих підприємств, а отримати такий бонус можуть ті будинки, мешканці яких справно платять за обслуговування ліфта і не мають боргів. Наприклад, минулого року вже була подібна акція, коли старанним платникам міняли кабіни ліфтів.
   Встановлюють сигналізації на 5 і 9 поверхах - якраз там злодії і здійснюють крадіжку підвісного обладнання, намагаючись проникнути в шахту. Працює система приблизно так: зловмисник намагається проникнути в шахту ліфта, спрацьовує сигналізація. На пульті диспетчера теж з'являються відповідні позначення і на місце злочину виїжджає бригада ремонтників, щоб зафіксувати випадок. У перспективі планується співпраця з правоохоронними органами. Інші види «сигналок» розраховані на пильність мешканців - щоб вони реагували на сигнал і дзвонили диспетчеру.
   Такі запобіжні заходи викликані кримінальним піком 2015 року - всього за 3 місяці пограбовано близько 100 ліфтів у 5 районах Дніпропетровська, а за останню добу - 6. Це на 200% більше, ніж в аналогічний період 2014 року.

http://dniprorada.gov.ua/u-liftah-pochali-vstanovljuvati-signalizaciju

 http://www.gorod.dp.ua/news/101992

 

Програма "Погляд" на 34 каналі

https://www.youtube.com/watch?v=3QfDVQ0z3Zs