Новини

18.02.2015 Дніпропетровцям розповіли, як уберегти ліфти від злодіїв

У Дніпропетровську пожвавилися «ліфтові» злодії. За останній місяць розграбували стільки ж підйомників, скільки за минулий рік. Зловмисники вирізують кабелі прямо посеред дня. У ситуації розбиралися «Деталі».
Ганна - мати трьох дітей. Двом з них менше року. Спуститися з 7 поверху з коляскою жінці дуже важко - ліфт у її під'їзді вже вдруге обікрали.
Цілий місяць жителі під'їзду ходили пішки. Потім ліфт відремонтували, і незабаром він знову зупинився. Зловмисники знову вирізали кабель. Люди у відчаї.
У «Дніпроліфт» кажуть, що тільки за останній місяць обікрали стільки ж підйомників, скільки за весь минулий рік. Ситуація катастрофічна, адже знайти гроші на ремонт дуже важко.
Найчастіше розкрадають ліфтове обладнання прямо посеред білого дня. Під загрозою знаходяться під'їзди, в які легко потрапити. У «Дніпроліфт» кажуть, щоб запобігти крадіжкам, жителям необхідно бути пильними і не відкривати двері всім підряд.
 50 метрів кабелю на чорному ринку коштують близько двохсот гривень. А от щоб відновити ліфт доведеться витратити не менше 5 тис. грн.

 

http://34.ua/news/view/54213--dnepropetrovcam-rasskazali-kak-uberechy-lifty-ot-vorov/