Новини

ПОДРОБНОСТИ-ТВ: Житель Днепропетровска ломал лифт, чтобы не платить за его обслуживание

Посміхніться: вас знімає прихована камера! Незвичайний експеримент запровадили дніпропетровські комунальники. Щоб хоч якось вгамувати ліфтових вандалів, у житлових будинках вони ведуть відеозйомку. І в результаті, тепер одному з мешканців точно не до сміху.

Наталя Грищенко, кореспондент:

- Звичайний будинок, звичайний під'їзд. І навіть ліфт - цілком звичайний. Але саме він тепер відомий усьому місту - разом з одним із своїх пасажирів.

Все почалося влітку - коли невідомі вирвали новеньку кнопку виклику, встановлену біля ліфта на другому поверсі. Механіки ліфтового господарства поставили іншу. За місяць зняли і її.

Олексій Сіроокий, електромеханік:

- Все вырвано было, просто здесь отверстие и все! Мы поставили еще третий раз кнопочку, и третий раз приходим, а она вырвана! Вот это здесь стоит уже четвертая кнопка!

Та комунальники вирішили будь-що розкрити цю детективну історію. Юрист порадив, як треба зробити.

Але це застереження нікого не відлякало. Наступного ж дня на відеокадрах з'явився ось цей мешканець під'їзду. Виходить зі своєї квартири, викидає сміття, і - починає мудрувати над тією самою кнопкою. Навіщо виривав її - і досі загадка. Ні з комунальниками, ні з пресою тут не спілкуються.

У ліфтовому господарстві підозрюють: кнопку чоловік ламав, бо не хотів платити за обслуговування ліфта - адже живе на другому поверсі. А щомісячна плата - близько двадцяти гривень.

Сергій Іващенко, директор підприємства з експлуатації ліфтів:

- От оплаты за техническое обслуживание лифтов освобождаются только жители первых этажей.

Свої збитки комунальники оцінили у п'ять тисяч гривень. Крім того, кажуть: чоловік наражав на небезпеку пасажирів. Адже через пошкоджені контакти ліфт взагалі міг зламатись.

Ганна Старчевська, речниця Дніпропетровського міського управління міліції:

- Открыто уголовное производство по части первой статьи 185 - "кража". Санкция этой статьи предусматривает наказание вплоть до лишения свободы сроком до трех лет.

Тепер найголовніше - підтвердити особу чоловіка, якого зафільмувала камера. Слідчі допитали мешканців будинку. Ті псувати стосунки з сусідом не хочуть.

Втім комунальники налаштовані рішуче, і обіцяють дійти до суду. І встановили такі ж камери спостереження ще у двохстах під'їздах.

Смотреть полную версию видеозаписи с камеры наблюдения.

 

Наталя Грищенко. Євген Коденцов. Новини. ТК Інтер. Дніпропетровськ. Источник: http://podrobnosti.ua/podrobnosti/2013/12/16/948488.html