Новини

Ліфтові вандали в м. Дніпропетровську

СП « Ліфреммонтаж Дніпро» влітку 2013 року встановило близько 200 камер спостереження в під'їздах в Красногвардійському, Самарському , Ленінському та Бабушкінському районах . Камери встановили не скрізь , а в тих будинках , де найбільш часто відбувається псування ліфтового обладнання. Щоб попередити вандалів на двері під'їзду висить відповідна наклейка -попередження , що об'єкт знаходиться під спостереженням.
Однак у листопаді в одному з під'їздів камери зафіксували випадок псування ліфтового обладнання , він видер кнопку виклику ліфта " з коренем " . За попередніми даними , це зробив один з мешканців. За словами директора « Ліфреммонтаж Дніпро» Сергія Іващенка , акт про розграбування складений і переданий правоохоронцям . Як покарають порушника - поки невідомо. Відновити роботу ліфта після цієї поломки буде коштувати близько 5 тис. грн.
З початку року комунальне підприємство « Ліфреммонтаж Дніпро» відремонтувало 131 ліфт . 8 з них капітально , а у 123 ліфтах виконано поточний ремонт.
Як зазначив заступник начальника управління житлового господарства міськради Владислав Грицай ,
У будинках комунальної власності у Дніпропетровську 4128 ліфтів , з них близько 68 % уже виробили свій нормативний термін. 335 ліфтів - вже відновити неможливо з різних причин. На думку Владислава Грицая , камери відеоспостереження будуть ефективні , так як вандали і злодії зайвий раз подумають , перш ніж псувати майно.