Новини

22.03.2019 ЗА ЧОТИРИ РОКИ У ДНІПРІ КАПІТАЛЬНО ВІДРЕМОНТУВАЛИ ТА ЗАМІНИЛИ ПОНАД 600 ЛІФТІВ У ЖИТЛОВИХ БУДИНКАХ

У Дніпрі за дорученням міського голови Бориса Філатова продовжують системно ремонтувати та оновлювати ліфти у житлових будинках. Цього року відновлять і запустять ще п’ятдесят підйомників, що остаточно вирішить проблему застарілого й неробочого ліфтового господарства у місті.

«Мер Дніпра Борис Філатов системно підходить до вирішення питань ліфтового господарства. Ще на початку минулого року було поставлене відповідне завдання та виділене фінансування. Торік ми виконали капітальний ремонт 177 ліфтів, провели повну заміну ще 63 підйомників. Цього року плануємо замінити 50 ліфтів. У списку – всі ті підйомники, що нині стоять. Хоча ще чотири роки тому з 2,7 тис. ліфтів у нас стояло понад 800. Кожне друге звернення, що надходило від людей, стосувалося саме цієї проблеми. Загалом за чотири роки у Дніпрі капітально відремонтували та замінили понад 600 ліфтів у житлових будинках», – зазначив директор департаменту житлового господарства міськради Дніпра Владислав Грицай під час огляду нового ліфта 22 березня.

В одному з під’їздів будинку № 3В, блок 3 на житломасиві Покровський нині працює ліфт іспанського виробництва. Вперше за понад чверть століття тут оновили все – від кабіни до технічного забезпечення. У місті загалом запущено три підйомники такого типу. За кілька місяців експлуатації вони показали хороший результат, тож такі ліфти встановлюватимуть і в інших будинках Дніпра. Вони більш енергоощадні, оснащені системою диспетчеризації, мають швидкий і тихий хід. А ще – у разі поломки двері кабіни автоматично відкриються на найближчому поверсі. Мешканці будинку новим ліфтом задоволені та закликають сусідів дбайливо ставитися до спільного майна.

«Я вже сорок років слідкую за ліфтом у цьому будинку. Коли зробили новий ліфт, усі були задоволені. Він дуже швидко їздить, а якщо спускаєшся зверху, він підбирає людей на нижчих поверхах. Старий так не робив. На жаль, у нас не всі люди розуміють, що перевозити важкі та брудні вантажі у ліфті не можна», – розповіла старша під’їзду будинку № 3В, блок 3 на житломасиві Покровський Марія Василівна. Зазначимо також, що, відповідно до програми сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів та обслуговуючих кооперативів у багатоквартирних будинках, торік у Дніпрі було профінансовано встановлення шести ліфтів. Протягом 2019 року в рамках цієї програми буде здійснено співфінансування ремонту ліфтового обладнання на 23 об’єктах.